Professorat:

ROSER CONTRERAS

Inicio la meva carrera professional l'any 1971 impartint classes de dansa clàssica i espanyola. He treballat en companyies de dansa, teatre de text, teatre musical i com actriu de doblatge. Des de 1995 m'encarrego de la creació i direcció d'espectacles de teatre musical infantil per la companyia "Dreams Teatre" compaginant-ho amb tallers de teatre per nens. Actualment treballo com a guionista de televisió. Col.laboro en la gestió i organització de l'escola, així com en la preparació d'actuacions i espectacles. També imparteixo classes de Dansa Espanyola.

EVA XIMENES

Titulada per la RAD (Royal Academy of Dance) i Titulada en Pedagogia de la Dansa Espanyola. Completo la meva formació de dansa clàssica i Jazz a escoles internacionals com "Pineapple" de Londres. Durant més de 10 anys formo part com a ballarina en diferents companyies de dansa, teatre musical i sarsuela. He realitzat coreografies de grups de Teatre Musical i a diversos esdeveniments en la ciutat de Barcelona. Porto més de 20 anys com professora de dansa a diverses escoles de Catalunya. A més d'impartir les classes de Dansa Clàssica i preparar els exàmens de la Royal Academy of Dance, dirigeixo els Tallers Coreogràfics amb la "Jove Companyia de Dansa" i superviso la docència en les disciplines de dansa.

CRISTINA CASASAMPERE

Inicio els meus estudis de Comèdia Musical a la escola Coco Comín. M'he format principalment com a cantant amb professionals com Muntsa Rius i com a ballarina en disciplines com hip hop (Jermaine Browne, Bruce Ykanji, Kanga Valls, Manel Cabeza, Úrsula Rilo, Kiko López,...) i en Jazz (Coco Comín, Víctor Rodrigo, Aixa Guerra, Susie Kellerman,...). També m'he format en dansa clàssica, dansa espanyola, claqué, contemporani,...

Paral·lelament obtinc el títol oficial com a tècnic superior en "Realització d'audiovisuals i espectacles" tenint experiència en edició de vídeos, organització d'esdeveniments i disseny gràfic per a diversos esdeveniments i empreses.

Treballo realitzant col·laboracions en videoclips d'artistes com Roser, Carlos Baute o Dulce Tentación; com a ballarina en parcs temàtics com Port Aventura; en gires d'espectacles com "La Nuit Magique du Pere Nöel" o "Les Pirates"; en esdeveniments com "Special Olympics" o en companyies de dansa jazz i hip hop com "Companyia Jazz Luthier", "Swap" o la formació "Musique", com a cantant amb "Soñando con Manhattan" i "Rock in Manhattan".

He participat a televisió com a jurat popular a les últimes temporades de "¡Tú sí que vales!" de Telecinco a més de dedicar-me a la docència en disciplines com hip hop, jazz, comèdia musical i funky a diferents escoles.

MARC LLUÍS FERNÀNDEZ

Nascut a Barcelona. Format com a actor i cantant a l’escola Memory de teatre musical i a l’escola Aules.  Va ser integrant del grup musical “Sp3” i ha participat com figurant al Liceu (a l’òpera “L’Or del Rin”) i a TV3 (als programes “Polònia” i “Kubala, Moreno i Manchón”). Actualment forma part de la companyia de teatre “Cia Et Voilà!” però també d’ “A Grup Vocal” amb el que va participar al concurs televisiu “Oh Happy Day” de TV3. A més ha estat integrant de la companyia Tell en la que ha protagonitzat diferents obres de teatre musical tals com “Rent”, “Sólo se vive una vez” i “El burdel de París” entre d’altres. També ha cursat estudis de tècnica vocal, i exerceix com a professor de cant i vocal coach. Actualment es forma com a rehabilitador de patologies vocals a l’Hospital de Sant Pau i la Santa Creu.

ANNA GARCIA VILASECA

M’he format en diferents disciplines: Dansa del ventre amb Gloria Borreguero, Basema Maku i Rachida Aharrat, Lesya Star, Munique Neith, Cristina Manrique, Mahmoud Reda, Yamil Annun, Asmahana; Dansa Tribal amb Mireia de Lorenzo; Ritmologia Àrab amb Aziz Khodari, també Comèdia Musical i Jazz; Moviment orgànic i Tècniques Corporals Aplicades a persones grans i/o amb dèficits sensorials, cognitius o físics, amb Joaquin Benito Ballejo i Mercedes Ridocci ; Certificat en Expressió corporal creativa-Art del Moviment amb Mercedes Ridocci.

Com a Ballarina, des del 2011 membre del Ballet de Càmera Underground dirigit per Basema Maku; formo part dels duets Hessa, Anna i Hadanna, actuant en diferents esdeveniments en teatres o festes populars.

Des del 2011, imparteixo classes de Dansa del ventre, així com  classes de moviment orgànic utilitzant la tècnica Lynn Simoson en diferents escoles, centres i entitats.

Amplio els meus coneixements d’Integradora Social utilitzant el moviment i la dansa com a eina per treballar i ajudar a diferents col·lectius en risc d’exclusió (discapacitat, addiccions, gent gran, infants), per millorar la seva qualitat de vida

RIIKKA LAAKSO

Balla primer. Pensa després. És l'ordre natural. (Samuel Beckett)
Vaig tenir la meva primera trobada amb la dansa contemporània en l'adolescència. Enamorament i una relació de més de 20 anys.
Vaig estudiar la carrera de pedagogia a l'Escola Universitària de Ciències Aplicades Savonia (Finlàndia), i després vaig complementar els meus estudis de coreografia a l'Institut del Teatre de Barcelona. Sempre em va interessar una mirada analítica cap a la dansa, que vaig poder desenvolupar en el doctorat en arts escèniques a l'Universitat Autònoma de Barcelona, on em vaig especialitzar en les representacions vàries de feminitat dins de la dansa; en les dones que ballen.
Com a ballarina he estat integrant de diverses companyies centrades en dansa contemporània i teatre físic, com són la Companyia Roberto G. Alonso, Teatre Forte (Veneçuela) o Bacantoh (Espanya-Portugal). En el camp de la pedagogia he treballat amb alumnes que aspiren a ser professionals de la dansa, a l'escola primària per aportar moviment creatiu a l'àmbit escolar, i en projectes amb alumnes de necessitats especials. A més he pogut coreografiar produccions pròpies de dansa contemporània, espectacles teatrals de diversos estils (musicals, teatre de gest, drama), performances ínter-disciplinessis amb músics i artistes plàstics, i produccions àudio-visuals (cinema, videoclips).
A les classes busco augmentar la consciència corporal combinant elements de diverses tècniques, com són Release i Limon. També guardo un espai per a la improvisació i el treball en parella, dos camps que considero essencials en la dansa contemporània. Terra, exercicis dempeus, diagonals, salts, petites frases coreogràfiques, acrobàcies bàsiques, propostes de Contact Improvisation, experimentació amb pautes de moviment, estiraments i relaxacions teixeixen el recorregut de les classes. Jo et guiaré per descobrir uns moviments, i tu… prova, cerca, arrisca't, deixa't sorprendre i balla…

ALBA MUÑOZ

Vaig començar a ballar cap als 14anys i de manera molt intensiva, aprenent diferents disciplines, fins que per casualitat vaig provar una classe de Bollywood, ja fa uns quants anys

Així que vaig acabar els estudis universitaris d'enginyeria, vaig tornar a implicar-me altre vegada i de manera molt activa amb la dansa, però ja especialitzant-me en les danses relacionades amb l'India.

Pel que fa a Bollywood m'he format amb la Gemma Triviño (Masala) i la Maria José Bono (Nachna Indian Company), i també estic aprenent una de les set danses clàssiques de l'India, "Odissi", procedent d'Orisha, amb la Patricia Salgado (Güngur Arts Barcelona).

Imparteixo tallers de Bollywood en diferents escoles i centres, ensenyant coreografies pròpies amb influències de les meves mentores.

ROSA NICOLÀS

Vaig començar en el món del teatre professional amb "L'òpera de tres rals" al Teatre Romea l'any 1984. Entre les feines més importants es troben "La Flauta Màgica" estrenada al Teatre Lliure, "El Mikado" amb la companyia Dagoll Dagom i "Somni d'una nit d'estiu" de W. Shakespeare. En cinema he participat a "Pa Negre" i "Blog". També he treballat en series com "El cor de la ciutat" i " La Riera" entre altres. Compagino la feina d'actriu amb la de professora de lluita escènica i teatre.

MONICA PUEBLA

Formada a nivell professional amb Guillem Alonso, ha completat la seva formació viatjant a Nova York, Estocolm, Berlín,… per tenir classes amb els millors (Dormeshia Sumbry-Edwards, Jason Samuels Smith, Michelle Dorrance, Max Pollak, Brenda Bufalino o Sam Weber, entre uns altres).

Des de 2009 imparteix classes regulars de claqué per a nens, joves i adults a Madrid i Barcelona i realitza Workshops intensius en diferents ciutats. A les seves classes combina l'ensenyament de la tècnica del claqué juntament amb l'aprenentatge de coreografies clàssiques (standards) i pròpies, apostant per una pedagogia assequible per a tots els alumnes, atenent les dificultats i necessitats de cadascun.

Com a intèrpret ha participat amb la Camut Band i en diverses actuacions amb Guillem Alonso, així com en la promoció de la pel·lícula “The Artist” i en l'organització del Festival de Claqué de Madrid.

Des de 2010 balla també Lindy-Hop i Jazz-steps (Charleston), disciplines que ha après de la mà dels professors Xavier Recuenco, Jana Grulichová, Max Pitruzzella, Sharon Davis o Kevin St. Lauren.

XÈNIA REGUANT

Actriu de teatre, cine i televisió. Començo la meva carrera professional molt jove actuant en espectacles de teatre musical infantil. Al 1998 interpreto el paper de Papaguena en el "El Somni de Mozart" al TNC de Catalunya, musical revelació de la temporada, i al 1999 protagonitzo el musical "La Bella y la Bestia" al teatre Lope de Vega de Madrid. M'he format en diferents escoles de teatre, dansa i cant, entre elles l'estudi de Juan Carlos Corazza. Actualment formo part de la companyia professional de l'estudi.

ARI SALÓ

De Hip-Hop s'ha format i continua fent-ho en diferents escoles de Catalunya, amb professors com Kanga Valls, Manel Cabeza, Kiko Lopez, Fidel Buika, Champi, Indee Style,…
Pertany al grup Creative Hip-Hop, amb el qual ha guanyat diferents concursos (Vaslav Nijinsky 2015-Osca, Dance World Cup Spain 2015-Sitges, Certamen Internacional de Coregrafías Burgos-New York-2015, entre altres)

CARME CONTRERAS

He dedicat tota la meva vida a la Dansa. Inicio la meva carrera professional l'any 1963 com a professora auxiliar a l'escola de dansa de Rosario Contreras. He treballat com a ballarina solista en diferents companyies de dansa i he col·laborat en programes de televisió. Finalitzada l'etapa de ballarina professional i amb el desig de transmetre a futures ballarines la meva experiència i amor per la dansa, començo la meva etapa com docent i coreògrafa.

Actualment, ja retirada, segueixo en contacte amb la Dansa com a presidenta de DANSA x TOTS, Associació Catalana d'Amics de la Dansa. També col.laboro de forma puntual en alguns cursos professionals, exàmens i audicions.

Contacte

  • Avinguda de Cornellà 17-19 Torres Símbol-B
  • 08950 - Esplugues de Llobregat Barcelona
  • Tel. 93 499 02 33
[...]
Cargando...
Información legal
x

Empresa: A Escena, Gestió Cultural, S.L.U.

NIF: B66173113

Teléfono: 93 499 02 33

e-mail: info@aescena.cat

Valid XHTML 1.0 Transitional